FIA wil F1-coureurs beschermen tegen extreme omstandigheden na hitte in Qatar

FIA wil F1-coureurs beschermen tegen extreme omstandigheden na hitte in Qatar

De Formule 1-coureurs zullen in de toekomst beter beschermd worden tegen extreme omstandigheden, zoals de hitte die in Qatar werd ervaren. Dit heeft de Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) aangekondigd.

Tijdens de Grand Prix van Qatar, die op 7 maart plaatsvond, ervoeren de coureurs extreme hitte. De temperatuur liep op tot boven de 40 graden Celsius. De FIA heeft nu aangekondigd dat er maatregelen worden getroffen om de coureurs te beschermen tegen extreme omstandigheden.

De FIA heeft aangekondigd dat er een nieuwe procedure wordt geïntroduceerd waarmee de omstandigheden op de baan in realtime worden gemonitord. Als de temperatuur boven een bepaalde drempel komt, zal er een pauze worden ingelast. De FIA heeft ook aangegeven dat er meer voorzorgsmaatregelen zullen worden genomen om de coureurs te beschermen tegen extreme hitte, zoals het verstrekken van extra water en het aanpassen van de raceplanning.

De FIA heeft ook aangegeven dat er meer onderzoek zal worden gedaan naar de effecten van extreme hitte op de coureurs. Er zal ook meer onderzoek worden gedaan naar manieren om de omstandigheden op de baan te verbeteren, zoals het gebruik van schaduw en ventilatie.

De FIA is vastbesloten om de veiligheid van de coureurs te garanderen en wil er alles aan doen om hun prestaties te verbeteren. Door deze nieuwe maatregelen hopen ze dat de coureurs beter beschermd zullen worden tegen extreme omstandigheden.