Feyenoord wint ongebruikelijk CL-duel: 'Een zeldzaamheid voor deze club'

Feyenoord wint ongebruikelijk CL-duel: ‘Een zeldzaamheid voor deze club’

Feyenoord heeft voor de eerste keer in vijf jaar tijd een Champions League-duel gewonnen. De Rotterdammers versloegen het Oekraïense Dynamo Kiev met 2-1. Het was een ongebruikelijk resultaat voor de club, die al jarenlang niet meer in de Europese topcompetitie speelt.

De Rotterdammers begonnen sterk aan de wedstrijd en kwamen al snel op voorsprong. Na een kwartier spelen scoorde Steven Berghuis de openingstreffer. Na rust kwam Dynamo Kiev terug in de wedstrijd, maar Feyenoord wist het duel uiteindelijk toch te winnen. Na een doelpunt van Nicolai Jørgensen in de slotfase van de wedstrijd, stond er een 2-1 eindstand op het scorebord.

Het was een bijzonder resultaat voor Feyenoord, dat al jarenlang geen Champions League-voetbal meer speelt. De laatste keer dat de club in de Europese topcompetitie speelde, was in 2014. Toen werd de club uitgeschakeld in de groepsfase.

De overwinning is dan ook een zeldzaamheid voor Feyenoord. Trainer Dick Advocaat was dan ook erg blij met het resultaat: “We hebben gewonnen, dat is een zeldzaamheid voor deze club. We hebben hard gewerkt en het resultaat is er nu.”

Feyenoord hoopt dat het resultaat het begin is van een lange reeks successen in de Champions League. De club speelt de volgende wedstrijd tegen FC Porto op 23 oktober.