Feyenoord krijgt vroege tegenslag: landskampioen na snelle rode kaart niet langs Fortuna

Sittard

Feyenoord heeft vrijdagavond een vroege tegenslag gekregen in de strijd om de landstitel. De Rotterdammers verloren met 1-2 van Fortuna Sittard en kregen al vroeg in de wedstrijd te maken met een rode kaart.

De wedstrijd begon goed voor Feyenoord, dat al na twintig minuten op voorsprong kwam door een doelpunt van Nicolai Jørgensen. Maar al snel daarna kreeg de ploeg een tegenslag te verwerken. Verdediger Marcos Senesi kreeg een tweede gele kaart en moest met rood het veld verlaten.

Fortuna Sittard profiteerde direct van deze situatie en scoorde twee keer in de tweede helft. Het was uiteindelijk invaller Mark Diemers die de winnende treffer maakte.

De nederlaag betekent dat Feyenoord nu al drie punten achterstaat op koploper Ajax. De Rotterdammers hebben nog negen wedstrijden te gaan om de achterstand in te lopen. Of dat gaat lukken is nog maar de vraag, want de ploeg heeft al meerdere keren laten zien dat het moeite heeft met het behalen van resultaten.

Feyenoord zal de komende weken hard moeten werken om de achterstand op Ajax goed te maken. Als de ploeg dit niet lukt, zal het voor de tweede keer op rij geen landskampioen worden.