Feyenoord doet aangifte tegen relschoppers bij duel om Johan Cruijff Schaal

Feyenoord doet aangifte tegen relschoppers bij duel om Johan Cruijff Schaal

Feyenoord heeft aangifte gedaan tegen relschoppers die zich misdragen hebben tijdens de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tegen Ajax. De wedstrijd werd gespeeld op 15 augustus in het stadion van Feyenoord in Rotterdam.

Volgens Feyenoord hebben een aantal supporters zich schuldig gemaakt aan vernielingen, intimidatie en het uiten van racistische opmerkingen. Ook zijn er vuurwerkbommen afgestoken. Feyenoord heeft aangifte gedaan bij de politie en wil dat de daders worden gestraft.

Feyenoord-directeur Jan de Jong heeft laten weten dat de club deze daden niet accepteert. “We willen een veilige omgeving creĆ«ren voor onze supporters en we veroordelen deze daden ten zeerste. We zullen alles in het werk stellen om de daders te identificeren en te vervolgen.”

De Johan Cruijff Schaal is een jaarlijkse wedstrijd tussen de kampioen van de Eredivisie en de winnaar van de KNVB Beker. De wedstrijd is vernoemd naar voetballegende Johan Cruijff. Feyenoord won de wedstrijd met 1-0.

Het is niet de eerste keer dat Feyenoord aangifte doet tegen relschoppers. In het verleden heeft de club al meerdere keren aangifte gedaan tegen supporters die zich misdragen hebben tijdens wedstrijden. Feyenoord hoopt dat door aangifte te doen tegen relschoppers, andere supporters afgeschrikt worden om zich ook zo te gedragen.