Feyenoord bevestigt Europese overwintering na zege op Lazio tegen Celtic

Feyenoord heeft zich voor het eerst sinds 2002 geplaatst voor de Europese overwintering. Na een overwinning van 2-1 op Lazio in de laatste groepswedstrijd van de Europa League, bevestigde de Rotterdamse club hun plaats in de knock-outfase.

Feyenoord begon de wedstrijd sterk en kreeg al snel een penalty na een overtreding op Steven Berghuis. De penalty werd benut door Nicolai Jørgensen, waardoor Feyenoord op voorsprong kwam. In de tweede helft kwam Lazio terug in de wedstrijd met een doelpunt van Marco Parolo. Maar Feyenoord liet zich niet uit het veld slaan en kwam opnieuw op voorsprong door een doelpunt van Jens Toornstra.

De overwinning was voldoende om Feyenoord door te laten naar de knock-outfase van de Europa League. Dit is voor het eerst sinds 2002 dat Feyenoord de Europese overwintering haalt. De Rotterdamse club heeft nu al twee keer de groepsfase overleefd, nadat ze eerder dit seizoen ook al doorstootten naar de knock-outfase van de Champions League.

Feyenoord is nu klaar om te strijden tegen Celtic in de achtste finales van de Europa League. De eerste wedstrijd tussen beide teams is op 14 februari in Glasgow, terwijl de returnwedstriijd op 21 februari in Rotterdam gespeeld wordt. Feyenoord heeft nu een goede kans om door te dringen tot de kwartfinales van de Europa League.