Femke Bol wint wereldtitel op 400 meter horden

Femke Bol wint wereldtitel op 400 meter horden

Femke Bol heeft afgelopen weekend de wereldtitel op de 400 meter horden gewonnen. De Nederlandse atlete won de finale in Doha met een tijd van 53,84 seconden.

De 21-jarige Femke Bol is een van de meest veelbelovende atletes in Nederland. Ze begon al op jonge leeftijd met atletiek en won al veel prijzen. Naast haar wereldtitel op de 400 meter horden heeft ze ook al een Europese titel op dezelfde afstand gewonnen.

Het was een spannende finale in Doha, waarin Femke Bol de concurrentie achter zich liet. Ze versloeg de Britse atlete Eilidh Doyle, die tweede werd met een tijd van 54,09 seconden. Ook de Amerikaanse atlete Sydney McLaughlin werd derde met een tijd van 54,15 seconden.

Femke Bol is nu de eerste Nederlandse atlete die een wereldtitel op de 400 meter horden heeft gewonnen. Ze is ook de jongste Nederlandse atlete die ooit een wereldtitel heeft gewonnen. Na haar overwinning was Femke Bol erg blij en ze bedankte iedereen die haar had gesteund.

Met haar wereldtitel heeft Femke Bol bewezen dat ze een van de beste atletes ter wereld is. Ze heeft laten zien dat ze hard werkt en dat ze bereid is om alles te geven om haar doelen te bereiken. We kunnen alleen maar hopen dat Femke Bol nog meer successen zal behalen in de toekomst.