Femke Bol verkozen tot Nederlands Atleet van het Jaar voor tweede opeenvolgende keer

Femke Bol verkozen tot Nederlands Atleet van het Jaar voor tweede opeenvolgende keer

Femke Bol is voor de tweede opeenvolgende keer verkozen tot Nederlands Atleet van het Jaar. De 19-jarige atlete uit Nijmegen heeft een geweldig jaar achter de rug, waarin ze verschillende nationale en internationale titels heeft veroverd.

Bol begon het jaar met het winnen van de Nederlandse kampioenschappen op de 400 meter en de 4×400 meter estafette. Ze won ook de Europese Junioren Kampioenschappen op de 400 meter, waarmee ze de titel verdedigde die ze een jaar eerder had gewonnen.

Daarnaast won Bol ook de Europese Kampioenschappen op de 4×400 meter estafette, waarmee ze Nederland naar goud leidde. Ook was ze succesvol op de Diamond League, waar ze twee keer een tweede plaats behaalde.

De verkiezing tot Nederlands Atleet van het Jaar is een erkenning voor Bol’s prestaties in 2019. Ze is de eerste atlete die de titel twee jaar op rij wint. Naast Bol werden ook andere atleten genomineerd voor de titel, waaronder sprinter Dafne Schippers en marathonloper Abdi Nageeye.

Femke Bol is een inspiratie voor veel jonge atleten in Nederland. Met haar prestaties laat ze zien dat je met hard werken en doorzettingsvermogen je doelen kunt bereiken. Ze is vastbesloten om in 2020 nog meer successen te behalen.