Femke Bol verbreekt 22 jaar oud record op 400 meter horden in Brussel

Femke Bol verbreekt 22 jaar oud record op 400 meter horden in Brussel

Femke Bol heeft afgelopen zondag op het Memorial van Damme in Brussel een 22 jaar oud record verbroken op de 400 meter horden. Met een tijd van 54,05 seconden verbeterde de Nederlandse atlete het record van de Duitse Heike Meissner dat sinds 1997 stond.

Het was een geweldige prestatie van Bol, die haar persoonlijk record met meer dan een seconde verbeterde. Ze versloeg de tweede plaats, de Britse Meghan Beesley, met bijna twee seconden.

Bol was duidelijk verrast door haar prestatie. “Ik had nooit verwacht dat ik dit record zou breken”, zei ze na de race. “Ik had gehoopt om mijn persoonlijk record te verbeteren, maar ik had nooit verwacht dat ik zo snel zou zijn.”

De prestatie van Bol is nog indrukwekkender als je bedenkt dat ze pas 21 jaar oud is. Ze is de jongste atlete ooit die dit record heeft verbroken en heeft een grote toekomst voor zich.

De prestatie van Bol is een geweldig voorbeeld van wat mogelijk is als je hard werkt en je doelen nastreeft. Ze heeft laten zien dat je met hard werken en toewijding je dromen kunt verwezenlijken.