Femke Bol krijgt verrassend appje van Usain Bolt na gouden WK-race: 'Heel bijzonder'

Femke Bol krijgt verrassend appje van Usain Bolt na gouden WK-race: ‘Heel bijzonder’

Femke Bol heeft een verrassend appje gekregen van Usain Bolt na haar gouden race op het WK in Doha. De Nederlandse atlete, die de 400 meter won, kreeg een berichtje van de Jamaicaanse sprintlegende. “Het was heel bijzonder om zo’n berichtje te krijgen van iemand als Usain Bolt. Het was een mooie manier om mijn overwinning te vieren”, aldus Femke Bol.

Usain Bolt, die zelf acht keer wereldkampioen werd op de 100 en 200 meter, was onder de indruk van de prestatie van Femke Bol. “Ik ben zo blij voor haar. Ze heeft hard gewerkt en het verdient om beloond te worden met een gouden medaille. Ik ben trots op haar”, aldus Bolt.

Femke Bol is de eerste Nederlandse atlete die ooit een wereldtitel wint op de 400 meter. Ze is ook de eerste Nederlandse atlete die ooit een gouden medaille wint op het WK. Naast het verrassende appje van Usain Bolt, kreeg Femke Bol ook felicitaties van vele andere atleten, waaronder Dafne Schippers, Sifan Hassan en Nafi Thiam.

Femke Bol is nu al bezig met het voorbereiden van de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. Ze is vastberaden om daar ook een medaille te winnen. Met de steun van Usain Bolt en vele andere atleten, is er geen twijfel dat Femke Bol de beste versie van zichzelf kan laten zien in Tokio.