Femke Bol in de running voor wereldatletiekprijs na een uitzonderlijk jaar

Femke Bol is een Nederlandse atlete die in 2020 een uitzonderlijk jaar heeft gehad. Ze heeft verschillende records gebroken en is genomineerd voor de IAAF World Athletics Awards. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan atleten die uitzonderlijke prestaties hebben geleverd.

Femke Bol begon haar carrière als sprinter. In 2019 won ze de Nederlandse kampioenschappen op de 100 meter sprint. In 2020 heeft ze haar prestaties verder verbeterd. Ze won de European Athletics U23 Championships op de 200 meter sprint en verbeterde haar persoonlijk record op de 100 meter sprint met 0,03 seconden.

In 2021 heeft Femke Bol ook al grote successen geboekt. Ze won de Nederlandse kampioenschappen op de 200 meter sprint en verbeterde haar persoonlijke record op de 100 meter sprint met 0,02 seconden. Daarnaast won ze ook de Europese kampioenschappen op de 400 meter sprint.

Het uitzonderlijke jaar van Femke Bol heeft haar genomineerd voor de IAAF World Athletics Awards. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan atleten die uitzonderlijke prestaties hebben geleverd. Femke Bol is in de running voor de prijs, wat een geweldige prestatie is voor een Nederlandse atlete.

Femke Bol is een inspiratie voor veel atleten in Nederland. Haar prestaties laten zien dat je met hard werken en doorzettingsvermogen je doelen kunt bereiken. Het is nu afwachten of Femke Bol de IAAF World Athletics Awards zal winnen, maar haar prestaties tot nu toe zijn al een grote prestatie.