FC Twente's Europese avontuur lijkt voorbij na pijnlijke avond in Istanboel

FC Twente’s Europese avontuur lijkt voorbij na pijnlijke avond in Istanboel

FC Twente heeft een pijnlijke avond beleefd in Istanboel. De ploeg uit Enschede verloor met 4-1 van de Turkse topclub Besiktas en lijkt daarmee het Europese avontuur voor dit seizoen voorbij te zijn.

Het begon allemaal goed voor FC Twente. Na een goede eerste helft kwam de ploeg uit Enschede op voorsprong door een doelpunt van Luc Castaignos. Helaas kon de voorsprong niet worden vastgehouden en kwam Besiktas al snel op gelijke hoogte. In de tweede helft kwam Besiktas steeds meer in de wedstrijd en scoorde het drie keer, waardoor de ploeg uit Enschede met 4-1 verloor.

Het verlies betekent dat FC Twente met een achterstand van vier punten op de nummer twee in de groep, Partizan Belgrado, niet meer kan promoveren naar de volgende ronde. Het Europese avontuur van FC Twente lijkt daarmee voor dit seizoen voorbij te zijn.

Hoewel het verlies pijnlijk is, moet FC Twente er toch positief naar kijken. De ploeg heeft laten zien dat het op het Europese podium kan meedraaien en heeft een aantal mooie wedstrijden gespeeld. Daarnaast hebben de spelers ook veel ervaring opgedaan, waar ze in de toekomst zeker profijt van zullen hebben.

Het is nu de taak van FC Twente om zich te focussen op de competitie en te proberen zo hoog mogelijk te eindigen. Als de ploeg uit Enschede dit seizoen een goed resultaat neer weet te zetten, kan het volgend jaar weer proberen om een Europese avontuur aan te gaan.