FC Twente-voetballer Brenet vervolgd voor mishandeling van vriendin en overtreding van rijverbod

FC Twente-voetballer Timo Brenet is vervolgd voor mishandeling van zijn vriendin en het overtreden van een rijverbod. De voetballer stond voor de rechter in Enschede, waar hij schuldig werd bevonden aan het mishandelen van zijn vriendin en het overtreden van een rijverbod.

Volgens de officier van justitie had Brenet zijn vriendin meerdere keren geslagen en gekneveld. Hij had ook een rijverbod overtreden door met een auto te rijden, terwijl hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.

De rechter veroordeelde Brenet tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden, waarvan één maand voorwaardelijk. Daarnaast moest hij een boete betalen van €1.500 en een taakstraf uitvoeren.

Brenet heeft toegegeven dat hij schuldig is aan deze misdrijven en heeft zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag. Hij heeft ook toegezegd dat hij zichzelf zal verbeteren en dat hij zichzelf zal beheersen in de toekomst.

Deze zaak is een goede herinnering aan het feit dat mishandeling nooit geaccepteerd kan worden, ongeacht de omstandigheden. Als je je niet aan de wet houdt, moet je de gevolgen accepteren.