FC Twente hoopt op Europees avontuur: 'Er zijn voorbeelden dat het is gelukt'

FC Twente hoopt op Europees avontuur: ‘Er zijn voorbeelden dat het is gelukt’

FC Twente is een Nederlandse voetbalclub die al jarenlang meedoet aan de Eredivisie. De club heeft een lange geschiedenis van succesvolle prestaties, waaronder de KNVB Cup winst in 2010 en de Eredivisie titel in 2010/11. De club heeft echter ook een aantal minder succesvolle jaren gehad, waaronder de afgelopen twee seizoenen waarin ze niet in staat waren om te promoveren naar de Eredivisie.

De club is nu echter weer volop bezig met het bouwen aan een nieuwe toekomst. Onder leiding van trainer Ron Jans en technisch directeur Jan Streuer heeft de club een aantal spelers aangetrokken die de komende jaren een belangrijke rol moeten gaan spelen. Daarnaast heeft de club ook een ambitieus doel gesteld om binnen vijf jaar Europees voetbal te bereiken.

Hoewel dit een ambitieus doel is, is het volgens Jans en Streuer niet onmogelijk. “Er zijn voorbeelden dat het is gelukt”, zegt Streuer. “We zullen hard moeten werken en ons best moeten doen om dit doel te bereiken, maar we zijn ervan overtuigd dat we het kunnen.”

De club heeft al een aantal stappen gezet om hun doel te bereiken. Ze hebben een aantal spelers aangetrokken die de komende jaren een belangrijke rol moeten gaan spelen, en ze hebben ook hun scouting- en jeugdopleiding uitgebreid. Daarnaast hebben ze ook hun stadion uitgebreid om meer toeschouwers te kunnen verwelkomen.

Al met al is FC Twente vol vertrouwen dat ze hun doel kunnen bereiken. Als ze de komende jaren hard blijven werken, dan is er geen reden waarom ze hun Europees avontuur niet kunnen realiseren.