FC Groningen verliest van FC Emmen, ADO mist kans op koppositie

FC Groningen verliest van FC Emmen, ADO mist kans op koppositie

FC Groningen heeft afgelopen zaterdag een teleurstellende nederlaag geleden tegen FC Emmen. De thuisploeg kon niet voorkomen dat Emmen met 3-1 won. Na deze nederlaag staat FC Groningen nu op de elfde plaats in de Eredivisie.

ADO Den Haag had de kans om de koppositie in de Eredivisie over te nemen, maar door het verlies van FC Groningen is dat niet gelukt. ADO had een voorsprong van twee punten op FC Twente, maar door het verlies van FC Groningen is die voorsprong verdwenen.

FC Emmen speelde een goede wedstrijd en was duidelijk de betere ploeg. Het team uit Drenthe kwam al vroeg op voorsprong door een doelpunt van Michael de Leeuw. Na de rust werd de voorsprong uitgebreid door een doelpunt van Anco Jansen. FC Groningen kon nog wel terugkomen in de wedstrijd door een doelpunt van Mimoun Mahi, maar deze hoop werd de grond ingeboord door een doelpunt van Marko Kolar in de slotfase.

Het verlies van FC Groningen is een grote tegenvaller voor ADO Den Haag, maar het team uit de hoofdstad kan nog steeds koploper worden als het zijn volgende wedstrijd wint. FC Groningen moet nu proberen om zo snel mogelijk weer punten te gaan pakken om zo uit de onderste regionen van de Eredivisie te blijven.