FC Groningen kan stunt tegen PSV geen vervolg geven bij FC Emmen

FC Groningen heeft zondag, een week na de spectaculaire 4-2-zege op PSV, gelijkgespeeld tegen FC Emmen. Cyril Ngonge kreeg in de eerste helft een enorme kans op de openingstreffer op De Oude Meerdijk, maar faalde jammerlijk: 0-0.

FC Emmen komt dit seizoen moeilijk tot scoren, met slechts negen goals in de eerste elf competitieduels. Ook tegen FC Groningen werden de kansen niet verzilverd. Onder anderen Mark Diemers, Rui Mendes en Ole Romeny konden in de eerste helft doelman Peter Leeuwenburgh niet passeren.

De grootste kans was voor Ngonge namens FC Groningen. Na goed voorbereidend werk van Florian Krüger kon de aanvaller in alle vrijheid afwerken, maar hij raakte de bal verkeerd en schoot naast.

FC Groningen werd in de tweede helft sterker, maar uitgelezen mogelijkheden waren schaars. Vlak voor tijd kreeg FC Emmen nog enkele goede kansen, maar onder anderen Benjamin Bouchouari en Miguel Araujo stuitten op Leeuwenburgh.

Door het doelpuntloze gelijkspel blijft FC Emmen met zeven punten op de zeventiende plek steken. FC Groningen blijft dertiende in de Eredivisie.