Faeröer maken geschiedenis met eerste Europese zege ooit in Klaksvík

Faeröer maken geschiedenis met eerste Europese zege ooit in Klaksvík

De Faeröer hebben geschiedenis geschreven door de eerste Europese overwinning ooit te behalen in Klaksvík. Op woensdag 12 juni 2019 wonnen de Faeröer met 2-1 van Hongarije in de Europese kwalificatiewedstrijd voor het EK 2020.

De Faeröer, een archipel bestaande uit 18 eilanden tussen Denemarken en IJsland, hebben nooit eerder een Europese overwinning behaald. De wedstrijd begon met een doelpunt van de Hongaarse speler Roland Varga in de tweede helft. Maar de Faeröer kwamen terug met twee doelpunten van Klaemint Olsen en Brandur Hendriksson.

Het was een gedenkwaardige overwinning voor de Faeröer, die voor het eerst sinds 2008 weer meedoen aan de Europese kwalificatiewedstrijden. De Faeröers hebben alleen maar verloren in hun vorige Europese campagnes, maar deze overwinning is een grote stap vooruit.

De Faeröers zijn erg trots op hun prestatie en hopen dat ze hun succes kunnen voortzetten in de rest van de kwalificatiewedstrijden. Deze overwinning is een bewijs dat de Faeröers een sterk team hebben dat in staat is om te concurreren met andere Europese landen.

Het is duidelijk dat de Faeröers hun plaats in de Europese voetbalwereld hebben verdiend. Deze overwinning is een grote stap vooruit voor het land en het team, en het is duidelijk dat de Faeröers nog meer successen zullen behalen in de toekomst.