Facebook en TikTok moeten aan strenge nieuwe regels voldoen

Met de opkomst van sociale media zoals Facebook en TikTok, hebben regelgevers wereldwijd hun zorgen uitgesproken over de mogelijke gevaren voor de privacy van gebruikers. Om deze reden hebben Facebook en TikTok aangekondigd dat ze aan strenge nieuwe regels zullen voldoen.

Deze nieuwe regels zijn ontworpen om te voorkomen dat persoonlijke gegevens van gebruikers worden verzameld, gedeeld of verkocht zonder hun toestemming. Ook zullen er beperkingen worden ingesteld op het verzamelen van gegevens van kinderen.

Facebook en TikTok hebben ook aangekondigd dat ze meer transparantie zullen bieden over hoe ze persoonlijke gegevens gebruiken. Gebruikers zullen in staat zijn om hun privacy-instellingen te beheren en hun persoonlijke gegevens te beheren.

Deze nieuwe regels zullen ook de manier waarop advertenties worden gericht veranderen. Adverteerders zullen niet langer in staat zijn om informatie te verzamelen over gebruikers die niet expliciet toestemming hebben gegeven voor de verzameling van hun gegevens.

Hoewel deze nieuwe regels bedoeld zijn om de privacy van gebruikers te beschermen, is het belangrijk dat gebruikers zelf hun privacy-instellingen beheren en hun persoonlijke gegevens beheren. Als u meer wilt weten over hoe u uw privacy kunt beheren op Facebook en TikTok, kunt u contact opnemen met de klantenservice van deze sociale media-platforms.