Faber, zwemcoach, onderwerp van onderzoek door bond vanwege vermeende ongepaste gedragingen

Faber, zwemcoach, onderwerp van onderzoek door bond vanwege vermeende ongepaste gedragingen

De Nederlandse Zwembond (NZB) heeft een onderzoek gestart naar de vermeende ongepaste gedragingen van Faber, een zwemcoach. Faber is al meer dan twintig jaar actief als zwemcoach en heeft veel jonge atleten begeleid in hun carrière.

De NZB heeft bevestigd dat er een onderzoek gaande is naar Faber, maar heeft geen verdere details gegeven. Er wordt gezegd dat er meerdere klachten zijn ingediend door ouders en atleten die Faber hebben begeleid. De klachten gaan over ongepaste gedragingen van Faber, waaronder intimidatie, seksuele intimidatie en ongewenste aanrakingen.

De NZB heeft aangekondigd dat alle klachten serieus worden genomen en dat er een onafhankelijk onderzoek zal worden uitgevoerd om de waarheid te achterhalen. Als Faber schuldig wordt bevonden aan de vermeende gedragingen, zal hij worden geschorst en kan hij mogelijk ook worden vervolgd.

De NZB heeft ook aangekondigd dat alle atleten die door Faber zijn begeleid, worden ondersteund tijdens het onderzoek. De NZB benadrukt dat de veiligheid en het welzijn van de atleten voorop staan.

Het onderzoek naar Faber is nog in volle gang en er is nog geen uitspraak gedaan over de vermeende gedragingen. Het is belangrijk dat alle betrokken partijen hun verantwoordelijkheid nemen om ervoor te zorgen dat er een eerlijk en transparant onderzoek wordt uitgevoerd.