Explosies in Nederland stijgen dit jaar sterk: aantal op 358

Explosies in Nederland stijgen dit jaar sterk: aantal op 358

Explosies in Nederland stijgen dit jaar sterk: aantal op 358

Het aantal explosies in Nederland is dit jaar sterk gestegen. Volgens cijfers van de politie zijn er dit jaar al 358 explosies geregistreerd. Dat is een stijging van maar liefst 50% ten opzichte van vorig jaar.

De meeste explosies worden veroorzaakt door illegale vuurwerkactiviteiten. De politie heeft de afgelopen maanden meerdere acties ondernomen om de illegale handel in vuurwerk tegen te gaan. Ook hebben ze verschillende vuurwerkopslagplaatsen gesloten en illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Hoewel de politie hard werkt om de illegale handel in vuurwerk tegen te gaan, blijft het aantal explosies toenemen. Het is dan ook belangrijk dat mensen zich bewust zijn van de risico’s die verbonden zijn aan het afsteken van vuurwerk. Het is belangrijk om alleen legaal vuurwerk te gebruiken en om altijd de veiligheidsvoorschriften te volgen.

De politie doet er alles aan om het aantal explosies terug te dringen. Ze blijven actief op zoek naar illegale vuurwerkactiviteiten en zullen hard optreden tegen iedereen die betrokken is bij illegale handel in vuurwerk. Ook blijven ze waakzaam om ervoor te zorgen dat mensen zich aan de veiligheidsvoorschriften houden.

Het is belangrijk dat iedereen zich bewust is van de risico’s die verbonden zijn aan het afsteken van vuurwerk. Alleen door verantwoordelijk om te gaan met vuurwerk kunnen we ervoor zorgen dat het aantal explosies in Nederland teruggedrongen wordt.