Explosies bij LPG-Tankstation in Roemenië Resulteren in Dood en Tientallen Gewonden

Explosies bij LPG-Tankstation in Roemenië hebben vandaag tot dood en tientallen gewonden geleid. De explosies vonden plaats in de stad Buzau, in het oosten van het land.

Volgens lokale autoriteiten werd het tankstation getroffen door twee explosies, waarbij de eerste de meeste schade aanrichtte. De tweede explosie was minder krachtig.

De explosies veroorzaakten een enorme rookwolk, die zichtbaar was vanuit de naburige steden. Er werden brandweerwagens naar het tankstation gestuurd om de brand te bestrijden.

De politie heeft bevestigd dat er minstens één persoon is omgekomen bij de explosies en dat er tientallen gewonden zijn. Sommige gewonden zijn ernstig gewond geraakt en moeten worden behandeld in ziekenhuizen in de buurt.

De oorzaak van de explosies is nog onbekend, maar er wordt vermoed dat het te maken heeft met een technisch defect aan het tankstation. Er wordt ook gezegd dat er een gaslek is geweest.

De autoriteiten hebben een onderzoek gestart om de oorzaak van de explosies te achterhalen. Ze hebben ook een team van deskundigen gestuurd om te helpen bij het bestrijden van de brand en om de situatie te beoordelen.

Deze tragedie is een herinnering aan de noodzaak van veiligheid bij LPG-tankstations. Het is belangrijk dat dergelijke installaties goed worden onderhouden en dat er regelmatig controles worden uitgevoerd om te voorkomen dat er nog meer ongelukken gebeuren.