Experts ontdekken therapie voor terugkerende prostaatkanker die levensverlengend is

Recentelijk hebben experts een therapie ontdekt die levensverlengend is voor mensen met terugkerende prostaatkanker. Deze therapie, genaamd enzalutamide, is een oraal geneesmiddel dat de groei van kankercellen remt.

De therapie is ontwikkeld door onderzoekers van de Universiteit van Californië in San Francisco. Het onderzoek werd gepubliceerd in het tijdschrift JAMA Oncology.

Volgens de onderzoekers verlengde enzalutamide de gemiddelde levensduur van patiënten met terugkerende prostaatkanker met meer dan twee jaar. Bovendien verminderde het ook de symptomen van de ziekte.

De therapie werkt door het blokkeren van een enzym dat betrokken is bij de groei van kankercellen. Door dit enzym te blokkeren, remt het de groei van kankercellen en vermindert het de symptomen.

De therapie wordt momenteel alleen gebruikt voor patiënten met terugkerende prostaatkanker, maar de onderzoekers denken dat het ook nuttig kan zijn voor andere soorten kanker.

Hoewel de therapie levensverlengend is, is het belangrijk om te benadrukken dat het geen genezing is. Het kan alleen de symptomen verminderen en de levensduur verlengen.

De ontdekking van deze therapie is een belangrijke stap vooruit in de strijd tegen kanker. Hoewel er nog veel onderzoek nodig is om te bepalen hoe effectief de therapie is, biedt het hoop aan mensen met terugkerende prostaatkanker.