Ex-vrouw van Franse seriemoordenaar Michel Fourniret krijgt opnieuw levenslangstraf

De Franse rechtbank heeft de ex-vrouw van de seriemoordenaar Michel Fourniret opnieuw een levenslange gevangenisstraf opgelegd. Monique Olivier, de voormalige echtgenote van Fourniret, werd veroordeeld voor medeplichtigheid aan de moorden die haar man tussen 1987 en 2001 pleegde.

Fourniret, die bekend staat als de ‘Monster van de Ardennen’, is veroordeeld voor het vermoorden van acht jonge vrouwen in Frankrijk en BelgiĆ«. Olivier werd in 2008 veroordeeld tot 30 jaar gevangenisstraf voor haar medeplichtigheid aan de moorden. Maar na een hoger beroep werd de straf verminderd tot twintig jaar.

De Franse autoriteiten hebben nu besloten dat Olivier opnieuw levenslang moet worden gestraft. Volgens de rechters heeft Olivier een ‘belangrijke rol’ gespeeld in de moorden door Fourniret. Ze zou hem hebben geholpen bij het zoeken naar slachtoffers, het verbergen van bewijsmateriaal en het verhinderen van onderzoek naar de misdaden.

Olivier heeft altijd ontkend dat ze iets te maken had met de moorden. Maar volgens de rechters is er voldoende bewijs om haar schuld te bewijzen. De veroordeling is een triest einde voor een tragisch verhaal. Het is een herinnering aan de gruwelijke misdaden die Fourniret heeft gepleegd en aan de levens die hij heeft verwoest.