Evenepoel over modderstromen in Vuelta: 'Laatste kilometer was onmogelijk'

Evenepoel over modderstromen in Vuelta: ‘Laatste kilometer was onmogelijk’

Remco Evenepoel heeft zijn eerste Vuelta a España-ervaring niet vergeten. De Belgische wielrenner moest de laatste kilometer van de zevende etappe afleggen in modderstromen. Evenepoel was niet tevreden met de omstandigheden waarin hij moest rijden en noemde de laatste kilometer ‘onmogelijk’.

De zevende etappe van de Vuelta a España was een zware proef voor de renners. De regen had de wegen veranderd in modderstromen. Evenepoel kwam als eerste over de finish, maar hij was niet tevreden met de omstandigheden waarin hij moest rijden.

“Het was een zware etappe, maar de laatste kilometer was onmogelijk. De modder was zo diep dat je bijna niet kon staan. Ik heb geprobeerd om zo snel mogelijk naar de finish te komen, maar het was echt moeilijk”, aldus Evenepoel.

De Belgische wielrenner was niet de enige die te maken had met de moeilijke omstandigheden. Ook andere renners hadden veel moeite met het rijden door de modder. Sommige renners vielen meerdere keren en konden niet meer opstaan.

Hoewel Evenepoel niet tevreden was met de omstandigheden, was hij blij dat hij als eerste over de finish kwam. “Ik ben blij dat ik als eerste over de finish ben gekomen, maar ik denk dat we meer respect verdienen voor wat we doen”, zei hij.

Het was een zware etappe voor alle renners, maar Evenepoel liet zien dat hij een ware kampioen is door als eerste over de finish te komen ondanks de moeilijke omstandigheden.