Evenepoel deelt prik uit in Vuelta-rit, Groves boekt tweede dagzege op rij

Evenepoel deelt prik uit in Vuelta-rit, Groves boekt tweede dagzege op rij

De Belgische wielrenner Remco Evenepoel heeft de tweede etappe van de Vuelta a España gewonnen. De 20-jarige renner van Deceuninck-Quick Step was de sterkste in een massasprint, waarin hij zijn concurrenten met gemak versloeg. Evenepoel was de enige die in staat was om de sprint te winnen, waardoor hij zijn tweede dagzege op rij boekte.

Evenepoel begon de dag met een voorsprong van twee seconden op de rest van het veld, maar hij kon die voorsprong uitbreiden tot acht seconden door een aanval op de laatste klim. Zijn voorsprong was genoeg om de etappe te winnen, waardoor hij zijn tweede dagzege op rij boekte.

Naast Evenepoel waren er nog andere renners die goed presteerden. De Australiër Michael Groves boekte zijn tweede dagzege op rij door als tweede over de finish te komen. Ook de Nederlander Wout Poels presteerde goed door als derde te eindigen.

Evenepoel is nu de leider in het algemeen klassement en heeft een voorsprong van acht seconden op Groves. Hij heeft zijn concurrenten laten zien dat hij klaar is om de Vuelta a España te winnen. Als hij zo doorgaat, zal hij een grote kans hebben om deze wedstrijd te winnen.