Eurostar-treinen naar en van Londen geannuleerd vanwege overstroming tunnel

Eurostar-treinen naar en van Londen geannuleerd vanwege overstroming tunnel

Eurostar-treinen naar en van Londen zijn afgelopen week geannuleerd vanwege overstroming in de tunnel onder de Engelse Kanaalkust. De tunnel, die de verbinding tussen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk vormt, is gesloten vanwege een overstroming die is veroorzaakt door hevige regenval.

Het Eurostar-netwerk, dat meer dan 10 miljoen passagiers per jaar vervoert, heeft de treinverbindingen tussen Londen en Parijs, Brussel en Amsterdam geannuleerd. De Eurostar-treinen die al op weg waren naar hun bestemming, zijn gestopt en teruggekeerd naar hun vertrekpunt.

De overstroming heeft ook geleid tot het sluiten van de Eurotunnel, waardoor auto’s en vrachtwagens niet meer kunnen reizen tussen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Er wordt verwacht dat de tunnel pas over enkele dagen weer open zal gaan.

De Eurostar-treinen zullen waarschijnlijk pas over enkele dagen weer normaal gaan rijden. Passagiers die al een ticket hebben gekocht, wordt aangeraden om contact op te nemen met de klantenservice van Eurostar om te vragen naar mogelijke alternatieven.

De overstroming in de tunnel onder de Engelse Kanaalkust is een grote teleurstelling voor veel reizigers. Het is echter belangrijk om te onthouden dat veiligheid altijd voorop staat en dat het sluiten van de tunnel noodzakelijk was om ervoor te zorgen dat passagiers veilig kunnen reizen.