Europol Ontmaskeert Groep Cybercriminelen die Bedrijven Aanvielen met Gijzelsoftware

Europol heeft een groep cybercriminelen ontmaskerd die bedrijven aanvielen met gijzelsoftware. Deze groep, die bekend staat als ‘Evil Corp’, heeft meer dan 100 bedrijven aangevallen in meer dan 40 landen.

De cybercriminelen gebruikten gijzelsoftware om toegang te krijgen tot bedrijfsnetwerken en gegevens te stelen. Ze eisten vervolgens losgeld van de bedrijven om hun gegevens vrij te geven.

Volgens Europol hebben de cybercriminelen meer dan 100 miljoen euro verdiend met hun aanvallen. Het geld werd gebruikt om luxe auto’s, luxe huizen en andere luxe goederen te kopen.

Europol heeft de leden van de groep gearresteerd en hun activiteiten onderzocht. Ze hebben ook een aantal computers en servers in beslag genomen die gebruikt werden voor de aanvallen.

Het onderzoek van Europol laat zien dat cybercriminelen steeds slimmer worden en steeds meer bedrijven aanvallen. Bedrijven moeten daarom hun beveiligingsmaatregelen versterken om zichzelf te beschermen tegen cyberaanvallen.

Het is belangrijk dat bedrijven hun netwerken beveiligen met sterke wachtwoorden, firewalls en antivirussoftware. Ze moeten ook regelmatig back-ups maken van hun gegevens, zodat ze deze kunnen herstellen als er iets mis gaat. Als bedrijven deze maatregelen nemen, kunnen ze zichzelf beschermen tegen cyberaanvallen.