Europese verkoop van elektrische auto’s verdubbeld.

De verkoop van elektrische auto’s in Europa is in het afgelopen jaar verdubbeld. Volgens de Europese Automobiel Fabrikanten Associatie (ACEA) werden er in 2019 meer dan 1,26 miljoen elektrische auto’s verkocht, wat een stijging van 107 procent betekent ten opzichte van 2018.

De groei van de verkoop van elektrische auto’s is het gevolg van een aantal factoren. Ten eerste hebben veel Europese landen hun subsidies voor elektrische auto’s verhoogd. Daarnaast hebben veel autofabrikanten hun investeringen in elektrische auto’s verhoogd, waardoor er meer keuze is voor consumenten. Ook de vermindering van de kosten van batterijen heeft geholpen bij het verhogen van de verkoop.

De stijging van de verkoop van elektrische auto’s is goed nieuws voor het milieu. Elektrische auto’s produceren geen uitlaatgassen, waardoor ze minder schadelijk zijn voor het milieu dan conventionele auto’s. Daarnaast helpen ze ook bij het verminderen van de luchtvervuiling, wat belangrijk is voor de gezondheid van mensen.

Hoewel de verkoop van elektrische auto’s in Europa in 2019 is verdubbeld, is er nog steeds veel ruimte voor verbetering. Er zijn nog steeds veel mensen die twijfelen over het kopen van een elektrische auto, omdat ze zich zorgen maken over de kosten en de beperkte actieradius. Daarom is het belangrijk dat Europese landen hun subsidies voor elektrische auto’s blijven verhogen en dat autofabrikanten hun investeringen in elektrische auto’s blijven verhogen om de verkoop te stimuleren.