Europees Coach van het Jaar Wiegman verkozen ondanks verloren WK-finale

Europees Coach van het Jaar Wiegman verkozen ondanks verloren WK-finale

In juli 2019 werd de Nederlandse bondscoach Sarina Wiegman verkozen tot Europees Coach van het Jaar. Dit gebeurde ondanks het verlies van de Oranje Leeuwinnen in de WK-finale tegen de Verenigde Staten.

De Nederlandse voetbalbond KNVB was trots op de verkiezing van Wiegman. “We zijn heel blij dat Sarina Wiegman is verkozen tot Europees Coach van het Jaar. Het is een erkenning voor haar inzet en het harde werk dat ze heeft verricht om de Oranje Leeuwinnen naar de top te brengen”, aldus KNVB-directeur Jean Paul Decossaux.

Wiegman begon in januari 2017 als bondscoach van de Oranje Leeuwinnen. In de twee jaar daarna heeft ze een grote bijdrage geleverd aan de prestaties van het team. De Oranje Leeuwinnen wonnen onder haar leiding de Europese titel in 2017 en bereikten de finale van het WK in 2019.

Hoewel het team uiteindelijk verloor in de finale, was er veel lof voor de prestaties van Wiegman. Ze werd verkozen tot Europees Coach van het Jaar door een jury bestaande uit voetbaljournalisten en -experts uit heel Europa.

Wiegman is de eerste Nederlandse coach die deze prijs wint. “Het is een geweldige prestatie om deze prijs te winnen. Ik ben erg trots op mijn team en op wat we hebben bereikt”, aldus Wiegman.

De verkiezing van Wiegman tot Europees Coach van het Jaar is een erkenning van haar inzet en haar harde werk om de Oranje Leeuwinnen naar de top te brengen. Hoewel het team uiteindelijk niet de wereldtitel won, is er veel lof voor de prestaties van Wiegman en haar team.