Europees Coach van het Jaar Wiegman gekozen, ondanks verlies WK-finale

De Nederlandse voetbalcoach Sarina Wiegman is gekozen tot Europees Coach van het Jaar 2019. Dit is een grote eer voor de voormalige bondscoach van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal. Ondanks het verlies in de WK-finale tegen de Verenigde Staten, is Wiegman deze prijs toebedeeld.

De prijs werd uitgereikt door de Europese voetbalbond UEFA. De jury bestond uit voetbaljournalisten, trainers en voormalige spelers. Zij kozen Wiegman boven de andere genomineerden, waaronder de Franse coach Didier Deschamps die de WK-finale won met zijn team.

De prijs is een erkenning voor het werk dat Wiegman heeft verricht als bondscoach van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal. Ze stond aan het roer van het team dat in 2017 Europees kampioen werd en in 2019 de finale van het WK haalde.

Wiegman is erg blij met de prijs en zegt dat het een grote eer is om deze prijs te ontvangen. Ze bedankte haar team voor hun harde werk en inzet. Ook bedankte ze de Nederlandse voetbalbond KNVB voor hun steun en vertrouwen.

Met deze prijs bewijst Wiegman dat je ook kunt slagen als je verliest. Ondanks dat het Nederlands vrouwenvoetbalelftal de WK-finale verloor, is Wiegman toch gekozen tot Europees Coach van het Jaar 2019.