EU wil miljarden euro’s innen met taks op bevroren Russische tegoeden in Europa

De Europese Unie heeft aangekondigd dat ze miljarden euro’s wil innen met een taks op bevroren Russische tegoeden in Europa. Deze maatregel is onderdeel van de sancties die de EU heeft ingesteld tegen Rusland na de annexatie van de Krim in 2014.

De taks is bedoeld om de economische schade die Rusland heeft veroorzaakt te compenseren. De EU heeft berekend dat de schade tot nu toe meer dan €1 miljard bedraagt. De taks zal worden geheven op alle Russische tegoeden die in Europa zijn bevroren.

De Europese Commissie heeft aangekondigd dat de taks een belangrijke bron van inkomsten zal zijn voor de EU. Het geld dat wordt ingezameld zal worden gebruikt om de schade die Rusland heeft veroorzaakt te compenseren.

De taks is niet alleen bedoeld om geld te verdienen, maar ook om de sancties tegen Rusland te versterken. De EU hoopt dat de taks een duidelijk signaal zal sturen dat de EU niet tolereert dat Rusland zich niet houdt aan internationale regels.

Hoewel de taks een belangrijke bron van inkomsten voor de EU zal zijn, is het nog onduidelijk hoeveel geld er precies zal worden ingezameld. Het is ook nog onduidelijk hoe de EU het geld zal gebruiken.

Het is duidelijk dat de taks een belangrijke stap is voor de EU om sancties tegen Rusland te versterken en om schade die door Rusland is veroorzaakt te compenseren. Het is nu afwachten hoeveel geld er precies zal worden ingezameld en hoe het geld zal worden gebruikt.