EU komt niet tot meerderheid voor verbod op bestrijdingsmiddel glyfosaat

EU komt niet tot meerderheid voor verbod op bestrijdingsmiddel glyfosaat

De Europese Unie (EU) heeft niet voldoende stemmen verzameld om een verbod op het bestrijdingsmiddel glyfosaat aan te nemen. Glyfosaat is een chemisch middel dat wordt gebruikt om onkruid te bestrijden en wordt veel gebruikt in landbouw. Er zijn echter veel zorgen over de gezondheidsrisico’s van glyfosaat, waaronder een verhoogd risico op kanker.

Hoewel veel Europese landen een verbod op glyfosaat steunen, kon de EU geen meerderheid bereiken. Er waren 18 landen die voor een verbod stemden, maar er waren ook 14 landen die tegenstemden. Dit betekent dat er geen meerderheid was en dat er geen verbod komt.

Dit is een teleurstellend resultaat voor veel milieu- en gezondheidsactivisten, die al lange tijd voor een verbod op glyfosaat pleiten. Hoewel er geen verbod komt, hebben sommige landen aangekondigd dat ze hun eigen nationale wetgeving zullen invoeren om het gebruik van glyfosaat te beperken.

Hoewel er geen verbod komt, blijven veel mensen bezorgd over de gezondheidsrisico’s van glyfosaat. Er is meer onderzoek nodig om de mogelijke gevolgen van glyfosaat voor de gezondheid beter te begrijpen. In de tussentijd wordt aangeraden om het gebruik van glyfosaat zo veel mogelijk te beperken.