EU-Commissievoorzitter Von der Leyen in Kyiv: VS levert nieuwe wapens

EU-Commissievoorzitter Von der Leyen in Kyiv: VS levert nieuwe wapens

aan Oekraïne

De Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft deze week een bezoek gebracht aan de Oekraïense hoofdstad Kyiv. Tijdens haar bezoek heeft ze aangekondigd dat de Verenigde Staten nieuwe wapens zullen leveren aan Oekraïne.

De Commissievoorzitter, die deel uitmaakt van de Europese Unie, heeft verklaard dat de VS een belangrijke partner is voor Oekraïne en dat de levering van wapens een teken is van hun steun. Ze heeft ook benadrukt dat de Europese Unie en de VS samenwerken om Oekraïne te helpen bij het versterken van zijn verdedigingskracht.

De VS hebben al eerder wapens geleverd aan Oekraïne, maar deze levering zal meer gericht zijn op het versterken van de luchtverdediging. De levering omvat onder meer luchtafweerraketten, radarsystemen en andere militaire uitrusting. De VS hopen dat deze levering Oekraïne in staat zal stellen om zichzelf beter te verdedigen tegen mogelijke aanvallen.

De Commissievoorzitter heeft ook verklaard dat de Europese Unie bereid is om Oekraïne te helpen bij het versterken van zijn verdedigingskracht door middel van technische hulp en financiële steun. Ze benadrukte ook dat de EU bereid is om samen te werken met Oekraïne om een vredelievende oplossing te vinden voor het conflict in het oosten van het land.

Het bezoek van Ursula von der Leyen is een teken van de toegenomen steun vanuit de Europese Unie voor Oekraïne. De levering van wapens door de VS is een belangrijke stap in de richting van het versterken van de verdedigingskracht van Oekraïne. De Europese Unie blijft samenwerken met Oekraïne om een vredelievende oplossing te vinden voor het conflict in het oosten van het land.