EU biedt 400 miljoen euro steun aan slachtoffers aardbeving in Turkije

De Europese Unie heeft 400 miljoen euro aan steun toegezegd aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije. De aardbeving, die plaatsvond op 24 januari 2021, veroorzaakte veel schade in de regio. Het epicentrum lag in de provincie Elazig in het oosten van Turkije.

De Europese Commissie heeft een noodhulpfonds opgericht om de slachtoffers te helpen. Het fonds zal worden gebruikt om de slachtoffers te helpen bij het herstel van hun levensstandaard. Het fonds zal ook worden gebruikt om de infrastructuur te herstellen die door de aardbeving is beschadigd.

De Europese Unie heeft ook een team van deskundigen naar Turkije gestuurd om de situatie ter plaatse te beoordelen. De experts zullen de schade in kaart brengen en adviseren over de beste manier om het herstel te bevorderen.

De Europese Unie heeft ook een hulpverleningsprogramma opgezet om de slachtoffers te helpen bij het herstel van hun levensstandaard. Het programma zal helpen bij het verstrekken van voedsel, medicijnen, kleding en andere benodigdheden.

De Europese Unie is vastbesloten om de slachtoffers van de aardbeving in Turkije te helpen. Door middel van financiƫle steun, technische expertise en humanitaire hulp, zal de Europese Unie de slachtoffers helpen bij het herstel van hun levensstandaard.