Ernst Haaland schittert in zijn debuut voor Manchester City, Kevin De Bruyne valt geblesseerd uit

Ernst Haaland schittert in zijn debuut voor Manchester City, Kevin De Bruyne valt geblesseerd uit

Ernst Haaland heeft zijn debuut voor Manchester City op een indrukwekkende manier gemaakt. De aanvaller, die afgelopen januari overkwam van Borussia Dortmund, scoorde twee keer in de 4-1 overwinning tegen de ploeg van manager Pep Guardiola.

Haaland was de grote man van de avond, maar er was ook een minder positief moment. Kevin De Bruyne, een van de sterspelers van Manchester City, viel geblesseerd uit. De middenvelder liep een knieblessure op en moet waarschijnlijk een aantal weken aan de kant staan.

Hoewel het natuurlijk jammer is dat De Bruyne geblesseerd is, heeft Manchester City in Ernst Haaland een waardige vervanger gevonden. De jonge Noor liet zien waarom hij zo gegeerd is met twee doelpunten en een assist. Hij was een constante bedreiging voor de verdediging van Sheffield United en liet zien dat hij een grote toevoeging is aan de ploeg.

Manchester City heeft nu een aanvaller die in staat is om de ploeg naar nieuwe hoogten te tillen. Met De Bruyne die aan de kant staat, zal Haaland de kans krijgen om zichzelf te bewijzen. Als hij zo doorgaat als in zijn debuut, dan zal hij een grote speler worden voor Manchester City.