Ernst Daniël Smid: ‘Moeite met lopen als gevolg van achteruitgaande gezondheid’

Ernst Daniël Smid is een Nederlandse zanger, componist en entertainer. Hij is vooral bekend van zijn hits ‘Vrijgezel’, ‘Ik meen het’ en ‘Het is een wonder’. De afgelopen jaren heeft Ernst echter te maken gehad met achteruitgaande gezondheid, waardoor hij moeite heeft met lopen.

Ernst is al jarenlang een populaire artiest in Nederland. Hij heeft veel hits geschreven en gezongen, waaronder ‘Vrijgezel’, ‘Ik meen het’ en ‘Het is een wonder’. Ernst heeft ook veel optredens gegeven, waaronder in het Concertgebouw in Amsterdam.

In de afgelopen jaren heeft Ernst echter te maken gehad met achteruitgaande gezondheid. Hij heeft last van artrose in zijn knieën, waardoor hij moeite heeft met lopen. Ook heeft hij last van chronische pijn in zijn rug en benen.

Ernst heeft zich nooit laten ontmoedigen door zijn achteruitgaande gezondheid. Hij blijft optreden en schrijven, en hij is nog steeds een geliefde artiest in Nederland. Ernst heeft ook een boek geschreven over zijn leven, getiteld ‘Mijn leven als artiest’.

Hoewel Ernst moeite heeft met lopen als gevolg van achteruitgaande gezondheid, laat hij zich hierdoor niet uit het veld slaan. Hij blijft optreden en muziek maken, en hij is nog steeds een geliefde artiest in Nederland.