Engeland lijdt eerste puntenverlies in EK-kwalificatie ondanks primeur Walker: Een overzicht

Engeland heeft voor het eerst puntenverlies geleden in de EK-kwalificatie, ondanks een primeur van Kyle Walker. De verdediger van Manchester City scoorde zijn eerste doelpunt voor het nationale team, maar het was niet genoeg om de 2-1 nederlaag tegen Tsjechiƫ te voorkomen.

De wedstrijd begon goed voor Engeland, met een doelpunt van Raheem Sterling in de tweede minuut. Maar Tsjechiƫ kwam terug in de wedstrijd met doelpunten van Jakub Brabec en Patrik Schick.

Walker vervolgde de opmars van Engeland met een prachtig doelpunt in de tweede helft, maar het was niet genoeg om de overwinning te behalen. Het was de eerste keer dat Engeland punten verloor in de EK-kwalificatie sinds 2017.

Deze nederlaag betekent dat Engeland nu tweede staat in groep A, achter Tsjechiƫ. De volgende wedstrijd is tegen Bulgarije op zaterdag 16 november.

Hoewel Engeland teleurgesteld is over de nederlaag, is er ook reden tot optimisme. Walker’s primeur was een lichtpuntje in een anders teleurstellende wedstrijd. Bovendien hebben ze nog steeds een goede kans om zich te kwalificeren voor het EK. Als ze hun volgende wedstrijd winnen, zullen ze weer bovenaan staan in de groep.

Het is duidelijk dat Engeland nog steeds een goede kans heeft om zich te kwalificeren voor het EK. Hoewel ze hun eerste puntenverlies hebben geleden, is er nog steeds reden tot optimisme. Als ze hun volgende wedstrijd winnen, zullen ze weer bovenaan staan in de groep.