Engeland bereikt halve finale WK onder leiding van Wiegman, Colombia's opmars gestopt

Engeland bereikt halve finale WK onder leiding van Wiegman, Colombia’s opmars gestopt

Engeland heeft voor het eerst sinds 1990 de halve finale van het WK bereikt. De ploeg werd geleid door bondscoach Sarina Wiegman, die als eerste vrouwelijke coach ooit een land naar de halve finale heeft geleid.

Engeland versloeg Colombia in de kwartfinale met 2-0. De Engelse ploeg begon sterk en ging al vroeg op voorsprong door een doelpunt van Fran Kirby. De tweede helft was een stuk minder spectaculair, maar Engeland wist de voorsprong vast te houden.

De opmars van Colombia werd gestopt door Engeland. De Colombiaanse ploeg had al eerder dit toernooi verrassende resultaten behaald door onder andere titelverdediger Verenigde Staten uit te schakelen. Maar Engeland was te sterk voor de Colombiaanse ploeg en liet zien dat ze klaar zijn voor de halve finale.

Engeland staat nu tegenover de Verenigde Staten in de halve finale. Het is de tweede keer dat de twee landen elkaar treffen in dit toernooi. In de groepsfase won Engeland met 3-0 van de Verenigde Staten.

Het is een grote prestatie van bondscoach Sarina Wiegman om Engeland naar de halve finale te leiden. Wiegman is de eerste vrouwelijke coach ooit die een land naar de halve finale heeft geleid. Ze heeft bewezen dat vrouwen even goed kunnen coachen als mannen en laat zien dat vrouwen ook hun steentje bijdragen aan het voetbal.

De halve finale tussen Engeland en de Verenigde Staten belooft een spannende wedstrijd te worden. Het is nog afwachten wie er uiteindelijk als winnaar uit de bus komt.