Eneco gaat minder windenergie opwekken in de spits tegen betaling

Eneco, een van de grootste energieleveranciers in Nederland, heeft aangekondigd dat het minder windenergie gaat opwekken tijdens de spits tegen betaling. Dit betekent dat Eneco een vergoeding zal krijgen voor het niet opwekken van windenergie tijdens de drukste uren.

Het doel van deze maatregel is om ervoor te zorgen dat er minder energie uit windmolens wordt opgewekt tijdens de spits. Doordat er minder energie uit windmolens wordt opgewekt, zal er meer energie uit andere bronnen worden opgewekt. Dit is nodig omdat er tijdens de spits meer energie nodig is dan er uit windmolens kan worden opgewekt.

Het is belangrijk om te benadrukken dat deze maatregel alleen geldt voor de spits. Er zal nog steeds windenergie worden opgewekt buiten de spits. Bovendien zal Eneco de vergoeding gebruiken om te investeren in nieuwe technologieën die ervoor zorgen dat er meer energie uit windmolens kan worden opgewekt.

Deze maatregel is een goede stap in de richting van een duurzamere energievoorziening. Door minder energie uit windmolens te gebruiken tijdens de spits, kan er meer energie uit andere bronnen worden gebruikt. Bovendien zal Eneco de vergoeding gebruiken om te investeren in nieuwe technologieën die ervoor zorgen dat er meer energie uit windmolens kan worden opgewekt.