Emery verlaat Villarreal na succesvolle jaren en wordt trainer bij Aston Villa

Emery verlaat Villarreal na succesvolle jaren en wordt trainer bij Aston Villa

Unai Emery vertrekt per direct bij Villarreal om trainer te worden van Aston Villa. De Spanjaard tekent een meerjarig contract bij de Premier League-club, waar hij Steven Gerrard opvolgt.

Door onze sportredactie

Aston Villa besloot Gerrard afgelopen donderdag te ontslaan vanwege de teleurstellende seizoensstart. De club uit Birmingham had onder het Liverpool-icoon slechts twee van de eerste elf competitiewedstrijden gewonnen. Aston Villa betaalt een nog onbekend bedrag om Emery los te weken bij Villarreal.

De vijftigjarige Emery was sinds de zomer van 2020 trainer van Villarreal, waarmee hij grote successen boekte. In zijn eerste seizoen leidde hij de Spaanse club naar winst van de Europa League – Manchester United werd in de finale met 1-0 verslagen – en vorig seizoen haalde Villarreal de halve finales van de Champions League.

Het wordt de tweede keer dat Emery in de Premier League aan de slag gaat. In de zomer van 2018 werd hij aangesteld als manager van Arsenal, dat hij in zijn eerste seizoen naar de finale van de Europa League leidde. In november 2019 werd Emery door een reeks teleurstellende resultaten ontslagen door ‘The Gunners’.

Unai Emery werd bij Villarreal letterlijk en figuurlijk op handen gedragen.

Emery won drie keer Europa League met Sevilla

Eerder in zijn trainerscarrière stond Emery voor de groep bij onder meer Valencia, Spartak Moskou, Sevilla en Paris Saint-Germain. Met Sevilla won de coach liefst drie keer de Europa League (2014, 2015 en 2016).

Emery begint op 1 november aan zijn klus bij Aston Villa, dat zondag zonder Gerrard goede zaken deed door Brentford met 4-0 te verslaan. ‘The Villans’ bezetten de veertiende plek in de Premier League en staan drie punten boven de degradatiestreep.

Het Villarreal van Arnaut Danjuma was onder Emery redelijk aan het seizoen begonnen. De Spaanse subtopper won vijf van de eerste elf competitiewedstrijden en bezet de zevende plek op de ranglijst. In de Conference League won Villarreal zijn eerste vier groepswedstrijden.

Eerder


Lees meer over:

Aston VillaVillarrealUnai EmeryVoetbal