Ellen van Dijk verliest werelduurrecord aan Italiaanse Bussi na geboorte van eerste kind

Ellen van Dijk, de Nederlandse wielrenster, heeft haar werelduurrecord verloren aan de Italiaanse Vittoria Bussi. Van Dijk had het record in 2018 gevestigd met een afstand van 47,980 kilometer. Maar Bussi heeft het record verbroken met een afstand van 48,007 kilometer.

De verandering in het werelduurrecord komt na de geboorte van Van Dijks eerste kind. De Nederlandse wielrenster heeft de afgelopen maanden geprobeerd om haar record te verbeteren, maar de veranderingen in haar levensstijl en het moederschap hebben haar verhinderd om dit te doen.

Van Dijk is niet teleurgesteld dat ze haar record heeft verloren. Ze is blij dat Bussi het record heeft verbroken en is trots op wat ze heeft bereikt. Ze is ook dankbaar dat ze de kans heeft gehad om haar record te vestigen en heeft er vertrouwen in dat ze het record opnieuw kan verbreken als ze de kans krijgt.

Van Dijk is een voorbeeld voor veel vrouwen die moederschap en sport combineren. Ze heeft laten zien dat je je doelen kan bereiken, zelfs als je leven verandert. Ze is een inspiratie voor andere moeders die hun droom willen nastreven.