Elf personen vermist na brand in Frans verzorgingscentrum voor gehandicapten

Elf personen zijn vermist na een brand in een verzorgingscentrum voor gehandicapten in het Franse departement Bouches-du-Rhône. De brand brak uit in de nacht van zondag op maandag en verspreidde zich snel door het gebouw. De brandweer kon de brand pas na meer dan twee uur onder controle krijgen.

Volgens de autoriteiten zijn elf personen vermist. De brandweer is nog steeds bezig met het zoeken naar de vermiste personen. Er zijn ook twintig mensen gewond geraakt, waarvan er zes naar het ziekenhuis zijn gebracht.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Er wordt onderzoek gedaan naar de mogelijke oorzaken. Het verzorgingscentrum was eigendom van een lokale vereniging die mensen met een handicap ondersteunt.

De Franse president Emmanuel Macron heeft zijn medeleven betuigd aan de families van de slachtoffers en de vermiste personen. Hij heeft ook aangeboden om de families te helpen bij het zoeken naar hun geliefden.

De brand is een tragisch voorbeeld van hoe kwetsbare mensen in gevaar kunnen komen als er geen veiligheidsmaatregelen worden genomen. Het is belangrijk dat we ervoor zorgen dat dergelijke incidenten in de toekomst worden voorkomen.