Elf bergbeklimmers gevonden overleden na uitbarsting vulkaan in Indonesië

Elf bergbeklimmers gevonden overleden na uitbarsting vulkaan in Indonesië

Elf bergbeklimmers zijn gevonden overleden na de uitbarsting van de vulkaan Anak Krakatau in Indonesië. De uitbarsting vond plaats op 22 december 2018 en heeft een enorme tsunami veroorzaakt die de kust van de provincie Lampung trof.

De elf bergbeklimmers, waaronder twee Nederlanders, waren op een expeditie naar de top van de vulkaan toen de uitbarsting plaatsvond. Ze werden vermist sinds de uitbarsting en hun lichamen zijn gevonden op het strand van de provincie Lampung.

De autoriteiten hebben aangekondigd dat er geen verdere zoekacties naar overlevenden zullen plaatsvinden. De lokale bevolking is diep getroffen door de tragedie en heeft een herdenkingsceremonie gehouden ter nagedachtenis aan de elf bergbeklimmers.

De uitbarsting van Anak Krakatau is een van de meest krachtige in de afgelopen decennia. Het heeft een enorme tsunami veroorzaakt die meer dan 400 mensen het leven heeft gekost. Er zijn ook meer dan 14.000 mensen dakloos geworden door de ramp.

De autoriteiten hebben aangekondigd dat er maatregelen worden genomen om te voorkomen dat er nog meer slachtoffers vallen bij toekomstige uitbarstingen. Er wordt gewerkt aan een waarschuwingssysteem dat mensen in staat stelt om tijdig te evacueren als er een uitbarsting plaatsvindt.

De tragische dood van de elf bergbeklimmers is een herinnering aan het gevaar dat vulkaanuitbarstingen met zich meebrengen. Het is belangrijk dat mensen voorzichtig zijn en alle veiligheidsmaatregelen volgen als ze in een gebied zijn dat risico loopt op vulkaanuitbarstingen.