El Ghazi start rechtszaak tegen Mainz wegens ontslag na pro-Palestijnse posts

El Ghazi start rechtszaak tegen Mainz wegens ontslag na pro-Palestijnse posts

Anwar El Ghazi, een voormalig speler van Mainz 05, heeft een rechtszaak aangespannen tegen de club. De voetballer stapte naar de rechter omdat hij ontslagen werd na het plaatsen van pro-Palestijnse posts op sociale media.

El Ghazi, die nu voor Aston Villa speelt, werd in juli 2019 door Mainz 05 ontslagen. Hij had twee pro-Palestijnse berichten geplaatst op Instagram, waaronder een foto met de tekst “Free Palestine”. De club zei dat de berichten “de waarden en normen van de club” hadden geschonden.

De voetballer is het hier niet mee eens en stapte naar de rechter. El Ghazi’s advocaat zei dat het ontslag “een schending van de mensenrechten” was. Hij voegde eraan toe dat de club El Ghazi niet had gewaarschuwd of geconfronteerd met zijn berichten voordat ze hem ontsloegen.

De rechtszaak is nog steeds aan de gang en er is nog geen uitspraak gedaan. El Ghazi’s advocaat zei dat de voetballer “zijn reputatie wil herstellen en zijn rechtmatige vergoeding wil krijgen”.

Hoewel de rechtszaak nog steeds aan de gang is, is het duidelijk dat El Ghazi’s ontslag een controversieel onderwerp is. Deze zaak laat zien hoe belangrijk het is voor bedrijven om hun werknemers te beschermen tegen discriminatie en onrechtvaardigheid.