El Ghazi gaat naar de rechter tegen Mainz vanwege ontslag na pro-Palestijnse berichten

El Ghazi gaat naar de rechter tegen Mainz vanwege ontslag na pro-Palestijnse berichten

De Nederlandse voetballer Anwar El Ghazi heeft een rechtszaak aangespannen tegen zijn voormalige club Mainz 05. De voetballer stapte naar de rechter omdat hij ontslagen werd na het plaatsen van pro-Palestijnse berichten op sociale media.

El Ghazi is in 2017 naar Mainz gegaan en speelde daar twee seizoenen. In de zomer van 2019 plaatste hij een tweet waarin hij steun betuigde aan de Palestijnen. Na deze tweet werd hij ontslagen door Mainz. El Ghazi stapte naar de rechter om zijn ontslag aan te vechten.

De voetballer stelt dat zijn ontslag onrechtmatig was. Hij stelt dat hij het recht heeft om zijn mening te uiten, zelfs als die niet overeenkomt met die van de club. El Ghazi stelt ook dat Mainz geen duidelijke reden heeft gegeven voor zijn ontslag.

Mainz heeft nog niet gereageerd op de rechtszaak. Het is nog onduidelijk of El Ghazi zal winnen of verliezen. Wat wel duidelijk is, is dat deze zaak een belangrijke test is voor de vrijheid van meningsuiting in de voetbalwereld. Als El Ghazi wint, zal dit een belangrijke overwinning zijn voor sporters die hun mening willen uiten, ongeacht wat anderen daarvan vinden.