Eis van vier jaar celstraf tegen judotrainer voor misbruik van minderjarige meisjes.

Eis van vier jaar celstraf tegen judotrainer voor misbruik van minderjarige meisjes.

Een judotrainer uit Rotterdam is veroordeeld tot vier jaar celstraf voor het misbruik van minderjarige meisjes. De man, die al jaren judolessen geeft, had zich schuldig gemaakt aan seksueel misbruik van vier meisjes tussen de 12 en 15 jaar oud.

De rechtbank in Rotterdam heeft de man veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar. De rechter oordeelde dat de man zich schuldig had gemaakt aan seksueel misbruik van de meisjes, waarvan sommige nog maar 12 jaar oud waren.

De verdachte had de meisjes onder druk gezet om seksuele handelingen met hem te verrichten. Hij had ook gedreigd dat hij hun judolessen zou stoppen als ze niet zouden meewerken. De meisjes hadden de moed om te getuigen tegen de man, waardoor hij veroordeeld kon worden.

De rechtbank benadrukte dat het misbruik van minderjarigen niet getolereerd wordt en dat daders hiervoor hard gestraft moeten worden. De rechter benadrukte ook dat de meisjes moedig waren om te getuigen en dat hun verhaal ervoor heeft gezorgd dat de man veroordeeld kon worden.

Het is belangrijk dat we allemaal alert zijn op seksueel misbruik van minderjarigen. Als je vermoedens hebt, is het belangrijk om dit te melden bij de politie of bij een andere instantie die hiermee bekend is. Alleen door samen te werken kunnen we misbruik voorkomen en daders hard straffen.