Egypte en Qatar bewerkstelligen mogelijke verlenging van de gevechtspauze tussen Israël en Hamas

Egypte en Qatar bewerkstelligen mogelijke verlenging van de gevechtspauze tussen Israël en Hamas

Egypte en Qatar hebben een mogelijke verlenging van de gevechtspauze tussen Israël en Hamas aangekondigd. De twee landen hebben de afgelopen dagen intensief samengewerkt om een vredesakkoord te bereiken dat de gevechten tussen Israël en Hamas zou beëindigen.

De Egyptische minister van Buitenlandse Zaken Sameh Shoukry en de Qatarese minister van Buitenlandse Zaken Sheikh Mohammed bin Abdulrahman Al Thani hebben bevestigd dat er een akkoord is bereikt dat de gevechtspauze tussen Israël en Hamas zou verlengen.

Volgens de Egyptische minister heeft het akkoord ook de goedkeuring van de Verenigde Naties, de Europese Unie, de Arabische Liga en andere internationale organisaties.

Het akkoord zal de gevechtspauze tussen Israël en Hamas verlengen tot eind augustus. Het is bedoeld om een vredesakkoord te bereiken dat de gevechten tussen Israël en Hamas definitief zou beëindigen.

De Egyptische minister benadrukte dat het akkoord een stap is in de richting van een duurzame vrede in het Midden-Oosten. Hij voegde eraan toe dat alle partijen betrokken moeten zijn bij het proces om een vredesakkoord te bereiken.

De Qatarese minister benadrukte dat Qatar zal blijven samenwerken met Egypte om een duurzame vrede in het Midden-Oosten te bewerkstelligen. Hij voegde eraan toe dat Qatar bereid is om te helpen bij het verstrekken van humanitaire hulp aan de Palestijnse bevolking.

Het akkoord tussen Egypte en Qatar is een belangrijke stap in de richting van een duurzame vrede in het Midden-Oosten. Het is nu aan alle partijen om hun steun te betuigen aan het akkoord en te werken aan een duurzame oplossing voor de conflicten in het gebied.