Egurrola neemt de plaats in van geschorste Van de Donk bij Oranje in kwartfinale tegen Spanje

Egurrola neemt de plaats in van geschorste Van de Donk bij Oranje in kwartfinale tegen Spanje

Het Nederlands vrouwenvoetbalelftal heeft een grote wijziging aangekondigd voor de kwartfinale van het EK tegen Spanje. Jill Roord, die normaal gesproken als verdediger speelt, zal de plaats innemen van Anouk Van de Donk, die geschorst is voor deze wedstrijd. In haar plaats zal Daniëlle van de Donk worden vervangen door Jackie Groenen, die als middenvelder speelt.

Om deze veranderingen te compenseren, heeft bondscoach Sarina Wiegman besloten om Sherida Spitse te vervangen door Desiree van Lunteren. Spitse zal worden vervangen door Dominique Bloodworth, terwijl Van Lunteren wordt vervangen door Jackie Groenen.

Om de verdediging te versterken, heeft Sarina Wiegman ook besloten om Mandy van den Berg te vervangen door Kika van Es. Van den Berg zal worden vervangen door Desiree van Lunteren, terwijl Van Es wordt vervangen door Dominique Janssen.

Tot slot heeft Sarina Wiegman besloten om Lieke Martens te vervangen door Vivianne Miedema. Martens zal worden vervangen door Shanice van de Sanden, terwijl Miedema wordt vervangen door Renate Jansen.

De laatste wijziging is dat Shanice van de Sanden wordt vervangen door Jackie Groenen, die als middenvelder speelt. Deze verandering is nodig omdat Van de Sanden geblesseerd is. In haar plaats zal Daniëlle van Egurrola spelen.

Het Nederlands vrouwenvoetbalelftal is klaar om de kwartfinale tegen Spanje aan te gaan met deze nieuwe opstelling. De verwachting is dat deze wijzigingen een positieve invloed zullen hebben op het spel en dat Oranje in staat zal zijn om de kwartfinale te winnen.