Ed Sheeran scoort zesde nummer 1-album in Nederland met Herfstplaat

Ed Sheeran scoort zesde nummer 1-album in Nederland met Herfstplaat

De Britse zanger-songwriter Ed Sheeran heeft zijn zesde nummer 1-album in Nederland behaald. Zijn nieuwe album, getiteld Herfstplaat, is deze week naar de top van de Nederlandse albumlijsten gestegen.

Herfstplaat is Sheerans eerste album sinds 2017 en bevat twaalf nummers, waaronder de singles “Beautiful People” met Khalid en “I Don’t Care” met Justin Bieber. Het album is een mix van pop, hiphop en R&B, waardoor het een breed publiek aanspreekt.

Sheeran heeft al eerder nummer 1-albums in Nederland gehad, waaronder X, Multiply en Divide. Met Herfstplaat heeft hij nu zijn zesde nummer 1-album behaald, wat hem een plaats geeft in de top tien van meest succesvolle artiesten in Nederland.

Sheeran heeft ook veel succes gehad met zijn singles. In Nederland heeft hij tot nu toe vijf nummer 1-hits gehad, waaronder “Shape of You” en “Perfect”.

Sheeran heeft aangekondigd dat hij in 2020 op tournee gaat om Herfstplaat te promoten. De tournee begint in april in de Verenigde Staten en komt in juni naar Europa. Fans kunnen verwachten dat Sheeran zijn nieuwe nummers speelt, samen met klassiekers uit zijn oeuvre.

Met Herfstplaat heeft Ed Sheeran weer bewezen dat hij een van de meest succesvolle artiesten is in Nederland. Zijn nieuwe album is een mix van pop, hiphop en R&B, waardoor het een breed publiek aanspreekt. Fans kunnen verwachten dat Sheeran zijn nieuwe nummers speelt tijdens zijn tournee in 2020.