Duurhuurders kunnen met extra lening niet voordeliger uit zijn als ze willen kopen

Duurhuurders die willen kopen, kunnen niet voordeliger uit zijn met een extra lening. Hoewel het lijkt alsof je met een extra lening meer kunt kopen, is dit niet altijd het geval.

In de meeste gevallen zal een extra lening duurder zijn dan het huren van een woning. Dit komt omdat je bij het kopen van een woning eenmalig een grote som geld betaalt, terwijl je bij het huren maandelijks een bedrag betaalt. Als je een extra lening afsluit, betaal je maandelijks rente en aflossing. Dit betekent dat je uiteindelijk meer geld betaalt dan als je had gehuurd.

Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat je bij het kopen van een woning ook andere kosten moet betalen, zoals notariskosten, overdrachtsbelasting en makelaarskosten. Al deze kosten zijn niet inbegrepen bij het afsluiten van een extra lening.

Als je als duurhuurder wilt kopen, is het belangrijk om te bedenken dat het niet voordeliger is om een extra lening af te sluiten. Het is beter om te sparen en de woning met contant geld te kopen. Als je dit doet, hoef je geen rente en aflossing te betalen en kun je de andere kosten beter onder controle houden.