Duitsland: Tientallen gewonden door noodweer in het zuiden

Gisteren heeft een zware storm in het zuiden van Duitsland tientallen mensen gewond geraakt. De storm trok door de staat Baden-Württemberg en veroorzaakte veel schade.

Volgens de politie raakten meer dan 30 mensen gewond door de storm. De meeste slachtoffers werden geraakt door vallende bomen of andere objecten die door de wind werden meegesleurd. Er zijn ook meldingen van schade aan auto’s en gebouwen.

De autoriteiten waarschuwden de bevolking voor de storm en adviseerden om binnen te blijven. Ook werd er geadviseerd om geen bomen te snoeien en geen bomen te verplaatsen.

De storm trok door het hele land, maar het zuiden was het meest getroffen. Er zijn ook meldingen van schade in andere delen van Duitsland, maar de meeste schade is in het zuiden.

De autoriteiten hebben de bevolking gevraagd om voorzichtig te zijn en om hulp te zoeken als dat nodig is. Ze hebben ook aangeboden om mensen te helpen met het opruimen van de schade.

Het noodweer is nu voorbij, maar de autoriteiten blijven waarschuwen voor mogelijke nieuwe stormen. Ze adviseren mensen om voorbereid te zijn en om extra voorzichtig te zijn als er weer een storm op komst is.